· 

Internationale Vrouwen Festival Deventer

 

 

Dit jaar bestaat Deventer 1250 jaar! Dat is natuurlijk heel speciaal en om dit te vieren worden er verschillende evenementen gehouden.

 

In Deventer was op 8 maart 2018 het Internationale Vrouwen Festival in de Lebuïnuskerk, een dag die in het teken stond van vrouwen en hun kracht, passie en talenten.

 

Het Thema was verbinden en gelijkwaardigheid. Omdat Deventer 1250 jaar bestaat was het de bedoeling om 1250 vrouwen bij elkaar te brengen en hun passies, talenten en krachten te delen en te bundelen. Vrouwelijke ondernemers konden een spot huren om te inspireren met hun busines of talent om met elkaar in contact te komen. Gelijkwaardig met elkaar samenwerken. Dit evenement werd georganiseerd door Anneke Willems. 

 

Parafrase: http://internationalevrouwenfestivaldeventer.nl/

 

Een deel van de crew van Ziniz Inspiration Movement waren ook aanwezig op het Internationale Vrouwen Festival. Marion Flims, Paulien Melenhorst, Emily Schurink-Simons, Veronika Simonett, Anuschka Houwen-Pateman en Emmy Verbruggen. Het was dan ook een gezellige boel met de dames van ZIM. We konden laten zien wat wij samen doen, maar ook wat wij los van elkaar doen.

 

Marion Flims is de eigenaar van Ziniz. De boekwinkel omvat een ruim aanbod aan 2de hands boeken op het brede gebied van zingeving en persoonlijke ontwikkeling. Je kunt hier boeken vinden op het gebied van psychologie, filosofie, persoonlijke ontwikkeling, voeding, gezondheid, management & organisatie, esoterie, religie en aanverwante terreinen. Marion flims is toen ook gestart met ZIM ( Ziniz Inspiration Movement).

 

(citaat: http://www.zinizdeventer.nl/index.php?p=zim)

 

Wat is de ZiNiZ Inspiration Movement en waar staat het voor?

 

Missie: ZiNiZ Inspiration Movement (kortweg ZIM) is een beweging in oprichting, die is ontstaan vanuit ZiNiZ, met als doel te inspireren, te verbinden en samen te werken aan een economie van(uit) het hart. Het vervullen van je dromen door je hart te volgen. Droom je je leven of leef je je dromen? Want in je hart vindt je een authentieke kracht, die je kunt ervaren door je persoonlijkheid af te stemmen op je hart, op harmonie, op samenwerking, op het vermogen te delen en op eerbied voor het leven. De ZIM grondgedachte is dan ook dat het geheel meer is dan de som der delen. (Simpel gezegd door samenwerking kun je meer bereiken dan in je eentje).

 

ZIM denkt en handelt vanuit de gedachte dat er genoeg is voor iedereen en wil dit graag uitdragen naar de wereld. ZIM ziet geld dan ook vooral als middel, niet als doel. Dus niet: hoe kan ik (meer) geld (of goederen) krijgen? Maar wat heb ik te bieden?

ZIM heeft ervoor gekozen om herkenbaar te zijn door 7 thema’s als uitgangspunt te nemen voor dat waar we voor staan.

ZIM vindt het belangrijk om de kwaliteiten van die thema’s in de wereld te brengen en daarmee de wereld een beetje mooier te kleuren.

 

De thema’s zijn:

Dansen/beweging

Passie

Vertrouwen

Vrede

Vrijheid

Dromen

Stilte

 

ZIM wil een platform en netwerk bieden, aan iedereen die zich herkent in waar ZIM voor staat, en die een product(en) (en/of dienst(en) aanbiedt dat betrekking heeft op één (of meerdere) van de thema’s.

De gedachte erachter is door ZIM zo groot mogelijk te maken, door aandacht te geven aan de 7 thema’s, mensen te stimuleren dit ook te doen en elkaar te inspireren.

ZIM biedt je de kans om te kijken naar nieuwe, misschien niet zo voor de hand liggende combinaties van samenwerken, en reclame te maken binnen een netwerk waar je misschien ook niet zo gauw aan gedacht zou hebben. Zodat de kans om iedereen een boterham te laten verdienen met dat wat ie het liefste doet, zo groot mogelijk wordt.

 

Omdat ons motto is: het hart als leidraad en ten dienste van het geheel. ZIM wil ook , door samenwerking, mooie producten maken en aanbieden. Ook weer met als doel te inspireren en te verbinden.

En ZIM wil On the Move. Zich presenteren op verschillende locaties in den lande en (netwerk)bijeenkomsten organiseren. Op dit moment zijn er zo’n twintigtal mensen achter de schermen volop bezig met het realiseren van prachtige producten die we straks gaan lanceren. Voor meer informatie zie onze speciale FB pagina van ZIM.

 

https://www.facebook.com/Ziniz-Inspiration-Movement-383549058705182/

 

Veronika heeft meegewerkt aan de CD van ZIM en ik heb een mandala ontwerp gemaakt naar aanleiding van het thema dromen.

 

Veronika Simonett is gefascineerd door de kracht en de stilte van klank en muziek, geboeid van de energie, de trilling, de communicatie van klank. In 2012 is zij begonnen met haar bedrijf Klankverbinding. De verbinding van je eigen klank met de klank in de wereld schept vertrouwen en plezier in het leven.

Het mooie is dat iedereen muziek en klank in zich draagt. Als je ervaart dat je klank bent en niet alleen klank maakt krijg je een bijzonder geschenk. je kan trillingen in je hele lijf voelen. Veronika gebruikt stemexpressie en de introductie in het Juchzen en de Natuur-Jodel. Die zijn erop gebaseerd de mogelijkheden van de stem te bevorderen en te beleven.

Zij gebruikt verschillende methodes in haar lessen en combineert het met beweging, adem en ontspanning. Haar inspiratie en nascholing in de Lichtenberg methode van Gisela Rohmert, Psychotoniek (adem en beweging) van Volkmar Glaser en "Stimme von Fuss bis Kopf" Atem-Tonus-Toon von Maria Höller-Zangenfeind zijnde basis waarop zij haar eigen methode heeft ontwikkeld. Ook geeft zij improvisatielessen. Daar leer je het vrije spel met je instrument. Creëer je eigen sfeer en jouw muzikale beelden.

(citaat: http://klankverbinding.nl/)

 

Veronika Simonett kwam met het idee voor een performance Inter-Action. Die wij samen hebben uitgevoerd op het Internationale Vrouwen Festival. Deze performance is in zijn geheel geimproviseerd. Het gaat om de interactie tussen Veronika Simonett en mijzelf. Veronika gebruikt verschillende instrumenten tijdens de performance, door de interactie kan er een mooi samenspel ontstaan. Het mooie is dat het spontaan is ontstaan. Wij zijn één keer bij elkaar gekomen om het uit te proberen. Dat beviel gelijk en het voelde heel puur en natuurlijk. Veronika liet verschillende instrumenten horen. Tijdens haar improvisatie begon ik met waaiers en dans te improviseren op haar muzikale spel. het is dan ook heel bijzonder dat de performance in de Lebuïnuskerk voor ons beiden ook een verrassing was. Ik wist alleen welke instrumenten zij zou gebruiken. De muziek, dans en interactie is compleet in het moment zelf ontstaan. Het filmpje van de performance kunt u hier ook bekijken!